eric.toebosch

"Toebosch' stijl en oeuvre kenmerken zich vooral door taferelen uit zelfgeschreven sprookjes, mythen en sagen. Ook de dood is een vaak terugkerend thema in zijn schilderijen. Wellicht ter compensatie voor dit zware onderwerp kiest Toebosch daarnaast vaak voor humor in zijn werk. Veelvuldig terugkerende elementen in zijn schilderijen zijn onder andere engelen, kruisen, zandlopers en schilden. Door het gebruik van deze symbolen wordt Toebosch vaker geplaatst in de traditie van de spirituele kunst. Ook vertoont zijn werk raakvlakken met de Byzantijnse kunst, vooral door het gebruik van goudverf.

Daarnaast gebruikt Toebosch vaak teksten in zijn werk. Daarbij schijnt hij een lichte voorkeur te hebben voor de Duitse taal, wat ook in veel titels van zijn schilderijen terugkomt.

Zestien jaar werkte hij parttime als tekenleraar op een middelbare school, in Horst. Daar probeerde hij de leerlingen zo lang mogelijk hun enthousiasme voor kunst vast te laten houden en hen cultureel te vormen. Hij heeft onder andere de leden van de Heideroosjes en Rowwen Hèze in zijn klas gehad. In de tussentijd bleef hij zelf schilderen en in 1988, toen dit meer inkomsten genereerde dan zijn baan op school, stopte hij met lesgeven en richtte zich helemaal op de beeldende kunst. Sindsdien heeft hij al op vele (inter)nationale beurzen gestaan, is zijn werk opgenomen in musea en bedrijfscollecties en is veel werk verkocht aan particulieren. Hij beperkt zich niet, maar werkt met aan stofdessins en keramiek, maakt grafisch werk en schildert.

Eric heeft eens gelezen dat de basis van je levensloop wordt gelegd in de puberteit. Of het waar is weet hij niet, maar terugkijkend vindt hij het wel op hem van toepassing. Ook toen al was hij in gezelschap van bijvoorbeeld Sef Derkx en Theu Boermans. Dezelfde ongedwongen geesten die vrij leerden denken; hun spontaniteit en creativiteit probeerden te behouden en het creatieve proces de vrije loop lieten. Tegen de stroom in, maar met succes."
filter kunst   0

Currently Shopping by

  1. Kleur: Bruin
Prijs
  1.  
    400
    700
Kleur
  1. RoodOranjeBruin
Angel

Angel

Eric Toebosch

te huur/koop

Schilderijen

De Koningin

De Koningin

Eric Toebosch

te huur/koop

Schilderijen

Vruchtbaarheid

Vruchtbaarheid

Eric Toebosch

te huur/koop

Schilderijen