lijstenmakerij

de.lijstenmakerij

 

Het inlijsten van kunstwerken is handwerk, het behoort tot de oude ambachten. In onze eigen lijstenmakerij komen bijna 50 jaar ervaring, vakmanschap en kwalitatief hoogwaardige materialen samen. Maatwerklijsten, passe-partouts en UV-werend en museumglas bijvoorbeeld.

 

Passe-partout?

De eerste stap van het inlijstproces is de vraag: wel of geen passe-partout? Het juiste passe-partout voegt, net als een lijst, iets extra’s toe aan uw werk. Passe-partouts zijn er in vele soorten, maten en kleuren. Al onze passe-partouts zijn gemaakt van zuurvrij karton, waarmee ook in musea wordt gewerkt. Wij helpen u graag bij uw keuze.

 

Dé lijst versterkt uw werk

Een goed gekozen, vakkundig gemaakte lijst versterkt een kunstwerk, doet het beter uitkomen. Een lijst die niet goed past kan juist afbreuk doen. Bent u op zoek naar een lijst? In onze lijstenmakerij vindt u praktisch alle lijsten die beschikbaar zijn. Van hout tot aluminium en van metaal tot gefineerd, in alle mogelijke kleuren en stijlen. Onze kracht: maatwerk! U kunt dus niet alleen terecht voor standaardmaten, maar juist ook voor afwijkende formaten. Wij zetten onze 40 jaar ervaring graag in bij het vinden van dé lijst voor uw kunstwerk.

 

Glassoort?

De volgende stap is het glas. Omdat UV-stralen funest zijn voor de kleuren van een kunstwerk werken wij met beschermende glassoorten. Wij laten u graag de verschillen zien!

 

Meer dan alleen schilderijen en foto’s

Naast het inlijsten van foto’s en schilderijen kunt u terecht voor een lijst om bijvoorbeeld  geboortekaartjes, borduurwerken, zeefdrukken, litho’s, aquarellen en landkaarten. Laat u informeren door een van onze medewerkers. art.inspire voorziet ook allerlei 3D-objecten van een lijst: voetbalshirts, vakantiesouvenirs, pennen, brillen, munten… Wilt u iets speciaals aan de muur?  Heeft u ergens een mooie herinnering aan of wilt u iets bijzonders cadeau geven? Wij zorgen voor een vakkundige en op maat gemaakte lijst.

 

Ophangsystemen: met of zonder licht

Om een kunstwerk veilig op te hangen is het raadzaam een geschikt ophangsysteem te gebruiken. In onze webshop vindt u twee soorten systemen waarmee u eenvoudig een schilderij aan de muur hangt. U kunt kiezen voor een systeem met lamp, waarmee u het kunstwerk extra benadrukt, of een systeem zonder licht. Betrouwbaar, snel en flexibel. Bij uitstek handig als u graag van kunstwerk wisselt en niet steeds nieuwe gaten in uw muur wilt boren. Hulp nodig bij het vinden van het juiste systeem? Wij adviseren u graag.

 

Meer informatie?

Neem contact op voor meer informatie.