nico.vrielink

"Nico Vrielink is geboren in 1958 in Reusel (Noord Brabant) als zoon van een ambachtelijke glasblazer. Al op jonge leeftijd voelt hij zich tot een artistieke loopbaan aangetrokken en hij volgde dan ook zijn opleiding aan de Academie voor Kunsten in België. Later werd hij leraar wat hij overigens maar één jaar gedaan heeft. Met zijn diploma op zak vertrok hij naar het Verre Oosten waar hij in Singapore zijn huidige vrouw Jeane ontmoet. Die ontmoeting zou in zijn leven een echt keerpunt betekenen, Jeane en Nico zijn na hun ontmoeting onafscheidelijk en zij loopt als een rode draad door al het werk van de kunstenaar heen. Het werk van Nico Vrielink maakt deel uit van belangrijke Museum, bedrijfs- en privé collecties en er zijn inmiddels zes boeken verschenen over het werk en het leven van deze bijzondere kunstenaar.

Nico Vrielink werkt volgens de academische methode, dat wil zeggen van donker naar helder. Naast zijn meest bekende onderwerp Jeane ligt ook een ander thema hem bijzonder na aan het hart, de Oosterse mystiek. Ook in de schilderijen die hij maakt van Jeane zien we dat ze gaandeweg steeds serener en gereserveerder op doek staat en ook de achtergronden worden steeds meer door mystiek doordrenkt.

Hij heeft een prachtig kasteel met landgoed in Frankrijk dat hem aanzette tot het schilderen van zijn prachtige doeken maar ook wonen hij en zijn vrouw, samen met hun twee kinderen op Bali. De Balinese bevolking inspireert hem nu meer om aan het innerlijk van mensen expressie te gaan geven. Hij geeft zelf aan dat het leven op Bali hem de weg wijst om als kunstenaar nog meer te groeien."
filter kunst   0
Kleur
  1. GeelRood
Prijs
  1.  
    1000
    1100
verhuurd.
Jeane II

Jeane II

Nico Vrielink

te huur

Schilderijen

verhuurd.
Geen titel

Geen titel

Nico Vrielink

te huur

Schilderijen