over.ons

Vakmanschap, ambitie, uitstekende service, maar vooral: plezier in het werk. Daardoor is lijstenmakerij en galerie De Molensteen – waar art.inspire uit is voortgekomen – al bijna 50 jaar een begrip in West-Friesland.

In 1974 opende Reyn Bakker de deuren van zijn lijstenmakerij aan de Nieuwstraat 11 in Hoorn, nadat hij het vak leerde bij een lijstenmaker van de oude stempel. Omdat hij wilde laten zien wat een lijst kan betekenen voor een kunstwerk, besloot hij daarnaast een galerie te openen waar hij kunstwerken verkoopt. Zijn bedrijf groeide en medewerkers Koos en Els kwamen in dienst. Omdat er veel vraag was naar het lenen van kunstwerken startte hij in 1996 de kunstuitleen, naast de lijstenmakerij en de galerie. Een groot succes!

Ondanks de dalen die hij de afgelopen decennia heeft meegemaakt – de onroerend goed-crisis, de oliecrisis en de huizencrisis maakten het soms lastig het hoofd boven water te houden – heeft hij altijd genoten van het vak. Door de markt scherp in de gaten te houden en continu te investeren in de collectie beschikt De Molensteen over een fantastische verzameling kunst, beschikbaar voor zowel de verkoop als uitleen. Op zijn 64ste denkt Reyn nog niet aan zijn pensioen. In tegendeel: als de kans zich voordoet de galerie uit te breiden, grijpt hij die.

art.inspire
In 2016 breidt de Molensteen digitaal uit: zoon Ralph zet art.inspire op, een digitale galerie en kunstuitleen die klanten de mogelijkheid biedt eenvoudig, snel en voordelig te genieten van kunst. Hiermee is de gehele kunstcollectie online beschikbaar. In de Molensteen-galerie kunnen mensen de werken live bekijken en terecht bij de lijstenmakerij. Zo versterken de Molensteen en art.inspire elkaar en kunnen klanten vanaf hun eigen bank een bezoek brengen aan het uitgebreide kunstassortiment.

Meer informatie?
Neem contact met ons op