ruud.de wild

"Ruud de Wild is geboren in Hilversum.
 
Radiopresentator, DJ en VJ Ruud de Wild schildert sinds zijn 20ste. Bekende songteksten en kleurige typografie zijn kenmerkend voor zijn werk. De emoties die de songteksten bij hem losmaken zijn zeer verschillend van aard en hierdoor zijn de kunstwerken zo doorwerkt en gelaagd.
 
De Wild groeide op in een familie van drukkers en grafisch vormgevers. Hier ligt de basis van zijn voorliefde voor typografie en niet te vergeten zijn grote kennis van kleuren en verfsoorten, hun eigenschappen en onderlinge werking. Gezegend met dit technisch inzicht en materiaalkennis is hij in staat zijn doeken, hoe gelaagd en doorwerkt ze ook zijn, een verbluffende transparantie te geven.
 
In 2013 vond een grote expositie van Ruud de Wild in Rotterdam plaats, georganiseerd door Artipico Art Gallery in Schiedam. Op deze expositie was nieuw werk van Ruud te zien waaronder een aantal schilderijen waarvan een deel van de totstandkoming te zien was als rode draad in de documentaire “Who the f#ck is Ruud de Wild” die 21 maart jl. 2013 werd uitgezonden door de AVRO in 3Doc.
 
In 2012 kwam zijn tweede boek uit. In dit boek de antwoorden op vragen als ""Wat drijft hem, wat is het geheim van zijn succes""? Zijn tomeloze energie, zijn oprechtheid, zijn drang om het leven totaal te consumeren? In het boek vertelt hij over zijn leven en zijn werk. Aan de hand van smakelijke anekdotes, oneliners en ontroerende confessies bij zijn schilderijen zien we de ontwikkeling die Ruud de Wild doormaakte van DJ naar multimediaal en gewaardeerd internationaal kunstenaar. Ook zijn schetsen uit zijn schetsboek afgebeeld. Zijn werk wordt ingeleid door radiocoryfee en pop-art verzamelaar Lex Harding.
 
Ruud heeft diverse exposities in eigen land gehad, maar is inmiddels ook te vinden in het buitenland: een expositie in Londen, op de Los Angeles Art Fair, de Fine Art Fair in Houston, Texas, in Qatar tijdens de Holland Art Exhibition, op Ibiz tijdens de Holland Art Expo (HollandArtExpo.com) en nog vele in het verschiet.
 
Het werk van Ruud de Wild bevindt zich in diverse bedrijven en prive collecties in binnen en buitenland."
filter kunst   0
Kleur
  1. ZwartGoud
Prijs
  1.  
    1500
    1600
Tarief
Where There’s Gold

Where There’s Gold

Ruud de Wild

te huur/koop

Schilderijen

verkocht.
Where There’s Gold

Where There’s Gold

Ruud de Wild

te huur

Schilderijen

verhuurd.
Where There’s Gold

Where There’s Gold

Ruud de Wild

te huur

Schilderijen