tilly.wils

"Tilly Wils heeft haar opleiding gevolgd aan de vrije Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag, die zij in 1982 afrondde. Zij leerde daar naast het traditionele en klassieke tekenen ook de vrijheid en creativiteit van de improvisatie kennen.

Ze werd zich er tijdens haar zoektocht steeds meer van bewust dat zij eerst de grondbeginselen van het vak wilde beheersen. Haar eerdere werk Fruitstillevens en Schoenen schilderde zij in realistische stijl om bijvoorbeeld de textuur onder de knie te krijgen.

Tilly Wils werkt het liefst met olieverf op linnen of met gemengde technieken op aquarelkarton. De meeste olieverf maakt zij zelf van pigmenten, gemengd met lijnolie en damarvernis.
Met groot gebaar wordt de verf op het doek aangebracht. Hiervoor gebruikt zij niet alleen de kwast, maar ook paletmessen en vooral haar handen. De houtskoollijnen waarmee de tekening eerst werd opgebracht wordt later weer in de natte verf teruggehaald. Aan deze handeling kun je duidelijk haar schriftuur herkennen. Kleur en natuurelementen zijn erg belangrijk voor haar en daardoor. ook in haar expressionistische werk altijd weer terug te vinden.
Al jaren werkt zij als professioneel kunstenaar en is inmiddels nationaal en internationaal bekend. Behalve in Nederland en diverse Europese landen hangen haar werken ook in andere delen van de wereld."
filter kunst   0
Techniek
Kleur
  1. BlauwGroen
Prijs
  1.  
    600
    3300
Tarief
Papaver

Papaver

Tilly Wils

te huur/koop

Schilderijen

verhuurd.
Geen titel

Geen titel

Tilly Wils

te huur

Schilderijen