wouter.stips

"Wouter Stips is geboren in 1944. Hij volgde zijn opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam.
Na zijn opleiding hield zich bezig met verschillende vormen van beeldende en toegepaste kunsten. Hij exposeerde met grafiek (zeefdrukken en giclees) en schilderijen, maakte animatiefilms in Praag, poppen in Parijs, schreef en regisseerde theatervoorstellingen en publiceerde verschillende boeken en comics.

Vanaf 1980 legde hij zich toe op het schrijven, regisseren en ontwikkelen van televisieprogramma's, waaronder documentaires over theater en cabaret, drama- en comedyseries. Vanaf 1990 was hij creatief directeur bij IDTV en Endemol. Na 15 intensieve televisiejaren besloot hij weer terug te keren bij zijn oude liefde, het vrij schilderen.

In korte tijd ontwikkelde hij een bijzondere, eigen stijl. De vrolijkheid en absurdistische gekte spat van de schilderijen af. Ieder werk is een ode aan de herwonnen artistieke vrijheid. In zijn werk neemt Stips je mee in zijn associatief fantasierijke domein van wonderlijke mensdieren, cupido's, paarden, vissen, appels, vogels en andere bizarre voorstellingen. Opvallend is zijn overwegend lucide kleurgebruik met monochrome, ongemengde pigmenten, waar hij een enkele keer krijt in verwerkt. Bij elkaar vormt het een luchtig soort surrealisme. Stips legt zichzelf geen enkele limiet op, of het moet zijn dat hij soms afstapt van zijn visuele bombardementen en zich beperkt tot een rustige, verstilde compositie. Schilderijen van Stips komen niet vaak op de markt, een zeefdruk of een giclee is daarentegen gemakkelijk te krijgen.

Het werk van Wouter Stips is verhalend, theatraal-naïef, het stemt in eerste instantie vrolijk, bij nader inzien tot nadenken."
filter kunst   0
Oriëntatie
Kleur
  1. BlauwGroenOranjeRozeWitZwart
Prijs
  1.  
    400
    700
My Guardian Angel

My Guardian Angel

Wouter Stips

te huur/koop

Schilderijen

Breakfast

Breakfast

Wouter Stips

te huur/koop

Schilderijen

Swimming

Swimming

Wouter Stips

te huur/koop

Schilderijen

Angel

Angel

Wouter Stips

te huur/koop

Schilderijen